Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties – Sportverenigingen (BOSA)

Wat houdt de regeling in?

Als sportverenigingen of amateursportorganisaties kan duurzaam investeren prijzig lijken. Gelukkig is er een subsidie voor de kosten van het bouwen en onderhouden van sportaccommodaties én de aanschaf van sportmateriaal. Daarbovenop is er ook nog eens een aanvullende subsidie voor maatregelen gericht op duurzame aanpassingen. Wij leggen je uit hoe je gebruik maakt van deze regeling: stimulering bouw- en onderhoud sportaccommodaties (BOSA).

Goed om te weten

  • De basis van de BOSA is een subsidie van 20% voor de kosten van het bouwen en onderhouden van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmateriaal.
  • Er is een aanvullende subsidie van 10% mogelijk voor maatregelen gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaataanpassing en veiligheidsbeleving.
  • Er is in totaal € 77 miljoen beschikbaar voor 2023.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kunt allerlei duurzame aanpassingen doen aan je sportaccommodatie. Bijvoorbeeld sfeervolle LED voor de kantine of isolatie en ventilatie voor de gehele sportaccommodatie. Wat je allemaal kunt doen met deze subsidie heeft de Overheid op een rijtje gezet in de bijlage “Aanvullende subsidie ‘Stimulering bouw- en onderhoud sportaccommodaties 2023“.

Welke voorwaarden zijn er?

Alle voorwaarden staan uitgelegd op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). De belangrijkste voorwaarden zijn in elk geval:

  • Je kan per kalenderjaar subsidie krijgen voor aanpassingen tussen de € 2.500 en de € 2.5 miljoen.
  • Je organisatie is een amateursportorganisatie. Dit is duidelijk door je SBI-code: daaruit blijkt dat de activiteiten van de club betrekking hebben op amateursport.
  • Je bent een privaatrechtelijk rechtspersoon zonder winstoogmerk.
  • Bij een aanvraag vooraf geldt er een projectperiode van 3 jaar. Dit betekent dat de kosten van de activiteiten binnen deze periode moeten zijn uitgevoerd.
  • Bij een aanvraag achteraf moeten de kosten van activiteiten tot 12 maanden geleden zijn uitgevoerd.

Hoe aanvragen?

Je kunt zelf de aanvraag indienen bij de DUS-I. Dat doe je via een online aanvraagformulier. Je kan meerdere projecten doorlopend indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.