Subsidieregeling BOSA

Wat houdt de regeling in?

Als sportverenigingen of amateursportorganisaties kan duurzaam investeren prijzig lijken. Gelukkig is er een subsidie voor de kosten van het bouwen en onderhouden van sportaccommodaties én de aanschaf van sportmateriaal. Daarbovenop is er ook nog eens een aanvullende subsidie voor maatregelen gericht op duurzame aanpassingen. Wij leggen je uit hoe je gebruik maakt van deze BOSA regeling.

Goed om te weten

  • De basis van de BOSA is een subsidie van 20% voor de kosten van het bouwen en onderhouden van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmateriaal.
  • Er is een aanvullende subsidie van 20% mogelijk voor maatregelen gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaataanpassing en veiligheidsbeleving.
  • Er is in 2024 een totaal budget van 79 miljoen beschikbaar.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kunt allerlei duurzame aanpassingen doen aan je sportaccommodatie. Bijvoorbeeld een warmtepomp, een zonneboiler, zonnepanelen, sfeervolle LED voor de kantine of isolatie en ventilatie voor de gehele sportaccommodatie. Wat je allemaal kunt doen met deze subsidie heeft de Overheid op een rijtje gezet in de bijlage “Aanvullende subsidie BOSA 2024“.

Welke voorwaarden zijn er?

Alle voorwaarden staan uitgelegd op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). De belangrijkste voorwaarden zijn in elk geval:

  • Je kan per kalenderjaar subsidie krijgen voor aanpassingen tussen de € 2.500 en de € 2.5 miljoen.
  • Je organisatie is een stichting of vereniging met als hoofddoel het faciliteren van amateursport door het aanbieden van amateursport of het ter beschikking stellen van een sportaccommodatie.
  • Bij een aanvraag vooraf geldt er een projectperiode van 3 jaar. Dit betekent dat de kosten van de activiteiten binnen deze periode moeten zijn uitgevoerd.
  • Bij een aanvraag achteraf moeten de activiteiten uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum gerealiseerd zijn

Hoe aanvragen?

Je kunt zelf de aanvraag indienen bij de DUS-I. Dat doe je via een online aanvraagformulier. Je kan meerdere projecten doorlopend indienen. Het beschikbare budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Op de pagina Hulp bij uw aanvraag voor BOSA 2024 vind je informatie die je helpt om je aanvraag voor te bereiden.

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.