Subsidie Scan verduurzaming wagenpark (vrachtvervoer)

Wat houdt de regeling in?

Wil je graag het wagenpark van je bedrijf verduurzamen? Door een Zero Emissie Vervoer-scan (ZEV-scan) te laten doen krijg je inzicht in de technische, operationele en financiële haalbaarheid van emissieloos vrachtvervoer voor je bedrijf. Met deze regeling kun je voor deze scan een subsidie aanvragen.

 Goed om te weten

  • Er is een totaalbedrag van € 50.000 beschikbaar voor 2024.
  • Je krijgt 75% van de kosten van de scan vergoed. Het minimumbedrag dat je per aanvraag kan krijgen is € 500. Het maximumbedrag is € 3.000.
  • Je kunt tot 30 november aanvragen totdat het budget bereikt is.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kunt de regeling inzetten voor een ZEV-scan die inzicht geeft in de operationele, technische en financiële haalbaarheid van zero emissie vrachtvervoer.

Welke voorwaarden zijn er?

Je vindt alle voorwaarden in het “Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2022“. hoofdstuk 1 en paragraaf 5.10. De belangrijkste voorwaarden zijn in elk geval:

  • Je onderneming is fysiek gevestigd is in Overijssel
  • Je hebt nog geen eerdere subsidie gekregen uit deze regeling
  • De scan is gedaan door een onafhankelijke derde. Deze derde kan zijn deskundigheid aantonen op het gebied van ZEV-scans, vrachtvervoer over de weg en logistieke planning

Kan ik deze regeling combineren met andere regelingen?

Ja. Je kunt deze regeling combineren met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) als je een voertuig koopt dat binnen die regeling valt.

Hoe aanvragen?

Je kunt zelf de aanvraag voorbereiden en indienen bij de provincie Overijssel. Ze hebben hier een aanvraagformulier voor. Om het formulier in te kunnen vullen heb je eHerkenning nodig. Je kunt tot 30 november 2024 17:00 uur een aanvraag indienen.

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.