Subsidie verduurzaming Groningen (zakelijk)

Wat houdt de regeling in?

Ben jij eigenaar van een zakelijk pand die in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zit? Voldoet jouw pand volgens oude inzichten aan de veiligheidsnorm? Of heb/krijg je een beoordeling met nieuwe inzichten? Dan kun je met deze regeling subsidie krijgen voor het verduurzamen van je bedrijfspand.

Goed om te weten

  • De subsidie is maximaal € 17.000 
  • Ook als je een beoordeling hebt met oude inzichten hebt ontvangen en kiest voor een herbeoordeling kom je in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro
  • Het totale budget is € 266.000.000.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kan subsidie aanvragen voor:

  • Energiebesparende maatregelen zoals vloer-, dak- of muurisolatie.
  • Zonnepanelen, een warmtepomp of andere duurzame energiemaatregelen.

Een compleet overzicht van mogelijkheden vind je in de Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen, paragraaf 4.

Welke voorwaarden zijn er?

Je vindt alle voorwaarden en meer informatie in de Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen. De belangrijkste zijn in elk geval:

  • Je bent eigenaar van het gebouw.
  • Je hebt een beoordeling met de oude inzichten uit 2020 of ouder. Dit betekent dat de beoordeling nog geen rekening houdt met het stoppen van de gaswinning in 2022. Het gaat dan om een beoordeling met NPR:9998: 2018 tijdvak 2 of een eerdere versie van de NPR:9998.
  • Je hebt een beoordeling met de nieuwe inzichten. Dit betekent dat de beoordeling uitgaat van het stoppen met de gaswinning in 2022. Het gaat dan om een beoordeling met NPR:9998:2018 tijdvak 5 of een actueler zoals de typologie-aanpak.
  • Je kunt duurzame maatregelen combineren met de versterkingsmaatregelen. Je mag de subsidie ook aanvragen als het gebouw al versterkt is.
  • Je moet de maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt binnen drie jaar uitvoeren.

Hoe aanvragen?

Je kunt zelf de aanvraag voorbereiden en indienen via de SNN. Daarvoor heb DigiID nodig. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2026.

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.