Subsidieregeling Brabant Geeft Energie

Wat houdt de regeling in?

Met deze regeling krijg je subsidie voor projecten die de energietransitie versnellen in de Provincie Noord-Brabant.

Goed om te weten

  • Je kan 50% van de kosten die aanmerking komen gesubsidieerd krijgen. En maximaal € 24. 999.
  • Het totaal beschikbare budget is € 200.000.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kunt subsidie aanvragen voor projecten die het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen en duurzame energiebronnen versnellen. Bijvoorbeeld innovatieve projecten die bijdragen aan vernieuwing en/of verbetering van het proces, product of dienst.

Welke voorwaarden zijn er?

Je vindt alle voorwaarden in §1 (Brabant geeft energie) van de Subsidieregeling energie Noord-Brabant. De belangrijkste voorwaarden zijn in elk geval:

  • Je kunt aantonen dat het project de energietransitie versnelt.
  • Je project heeft een blijvend effect op de energietransitie
  • Je voert je project uit in samenwerking met minimaal één andere partij.
  • Je raadpleegt de Stichting Brabant geeft Energie voor een inschatting van de kansen en risico’s van je project.

Hoe aanvragen?

Je kunt zelf de aanvraag voorbereiden en indienen bij de Provincie Noord-Brabant via het “Aanvraagformulier Brabant Geeft Energie”. Daarvoor heb je eHerkenning nodig. Dit kun je doen tot en met 1 oktober 2022 zolang er budget beschikbaar is.

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.