Voucherregeling Energiecoöperatie Fryslân 2022

Wat houdt de regeling in?

Wat houdt de regeling in?

Ben je als energiecoöperatie gevestigd in Friesland en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Met deze regeling kun je subsidie aanvragen voor het inkopen van expertise om je te helpen bij het versterken van je businesscase.

 Goed om te weten

  • Je kunt minimaal € 250 en maximaal € 5.000 aan subsidie krijgen.
  • Je kunt je aanvraag indienen tot en met 31 december 2024 zolang er nog budget is.

Waar kan ik de regeling precies voor inzetten?

Je kan subsidie aanvragen voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige die je ondersteunt op juridisch, financieel, technisch, fiscaal en op organisatorisch gebied. En bijdraagt aan een goede businesscase voor het project.

Welke voorwaarden zijn er?

  • De positieve effecten van het te subsidiëren project moeten ten goede komen aan de directe omgeving, bijvoorbeeld het dorp, de stad of gemeente waar de coöperatie gevestigd is.
  • De onafhankelijke deskundige is ingeschreven in het handelsregister en kan op grond van zijn opleiding en ervaring het project uitvoeren.
  • De energiecoöperatie mag maximaal vijf keer gebruik maken van de subsidie, zolang dit omeen andere activiteit gaat als bij voorgaande aanvragen.
  • Het project wordt binnen 6 maanden na toezegging van de subsidie afgerond.

Hoe aanvragen?

Je kan zelf online een aanvraag indienen bij het SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland).

Zelf aanvragen

 

Liever hulp bij aanvragen?

Om één of meerdere subsidies aan te vragen moet je de tijd hebben om je erin te verdiepen. Tijd die je ook in je bedrijf kunt steken. Daarom hebben we voor jou als Vattenfall klant een exclusieve korting op de dienstverlening van Subsidiebureau Nederland. Van de haalbaarheidstoetsing vooraf tot aan het indienen van de aanvraag. Subsidiebureau Nederland regelt de hele aanvraag voor je. Zo maak je veel meer kans om aan alle richtlijnen te voldoen en de subsidie binnen te halen. Ze doen dit op basis van 'no-cure-no-pay' of een van tevoren afgesproken prijs: zo lang het maar bij je project past.